Bedrijfsblog starten: enkele nuttige tips

Bedrijfsblog starten: enkele nuttige tips

Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om ook “online” aanwezig te zijn en laten een website maken of stampen bijna letterlijk zelf een website uit de grond. Maar in de meeste gevallen is dit louter een statische website waar niet veel te beleven valt. Maar het is al een eerste start. Een bedrijfsblog starten MOET dan een volgende stap zijn.

Hieronder geef ik enkele tips om jouw bedrijfsblog tot een succes te maken.

Blog als onderdeel van je website Dit is een voornamelijk een tip voor de kleinere bedrijven / ondernemers. Heb je reeds een website en wil je ook een blog starten? Zorg er dan voor dat je blog een onderdeel wordt van je eigen website. Zoals: mijnbedrijf.be/blog/ of blog.mijnbedrijf.be. Op die manier profiteer je mee van de autoriteit van je website en zal je blog sneller een succes worden. Jammer genoeg zie ik veel ondernemers / bedrijven die een blog starten op gratis blogplatformen zoals WordPress.com, BlogSpot.com, Medium.com, Wix.com, Tumblr, … Stuk voor stuk kwalitatieve websites waar je je blog op kan op publiceren, maar je loopt een belangrijk voordeel van bloggen op die manier mis. Namelijk het creĆ«ren of verbeteren van de autoriteit van je website.

Meer mogelijkheden

Wanneer je ervoor kiest om zelf je website te hosten en onderdeel te maken van je eigen website, heb je met mogelijkheden om je blog aan te passen, up te graden, … Of om in de code te duiken.

Professionele uitstraling

Een blog op je eigen website zorgt voor een professionele uitstraling. Vanop je eigen website kan je je bezoekers doorverwijzen naar je blog. In je communicatie kan je eenvoudig refereren naar je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *