Vermijd files & boetes dankzij WAZE – mijn ervaring

waze-beste-navigatie

WAZE is een applicatie die iedereen zou moeten gebruiken. Iedereen die met de auto rijdt toch. Ik heb het al aan veel mensen verteld en zal dit ook blijven doen. Nu ook via Nextle. De ideale eerste post op deze blog.

Herinner je nog de periode toen je een GPS-toestel moest kopen om je snel van punt A naar B te laten gidsen? Een TomTom of Garmin? Maar toen je het toestel kocht, wist je eigenlijk al dat de gegevens op het toestel verouderd waren?

Bij sommige toestellen kreeg je nog 1 of meerdere updates voor het eerste jaar. Maar daarna was het zo’n 60 à 100 euro voor een nieuwe update. Herinner je nog die tijd?

Gelukkig is er nu al enkele jaren een veel beter alternatief. WAZE, de gratis navigatie app met een grote community erachter.

Wat is WAZE?

Voor diegene die WAZE nog niet kennen, een korte introductie. WAZE is één van de beste navigatie apps die er op de markt zijn. De gratis app wordt door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd gebruikt.

Je wordt via WAZE moeiteloos naar je eindbestemming geloodst en dit in de snelste tijd of de kortste weg. Daarnaast houdt WAZE ook real-time ook rekening met files, ongevallen, wegenwerken, … Dankzij een grote community van Wazers (gebruikers) werd de app een gigantisch succes.

Wazers kunnen eenvoudig gevaarlijke situaties, files, ongevallen, wegomleidingen, … aanduiden in de app. Gebruikers die kort nadien op dezelfde plaats/route komen krijgen een melding en hun route wordt eventueel aangepast (als dit interessanter zou zijn).

Dankzij WAZE kan je dus op een eenvoudige manier files, ongevallen, … omzeilen die op je route zijn of zouden komen. Een ritje naar Antwerpen of Brussel wordt direct een stuk eenvoudiger (en met minder frustraties). Maar files volledig vermijden is jammer genoeg niet mogelijk.

Daarnaast worden nieuwe straten, aangepaste verkeersituaties meestal binnen de 24uur aangepast in de app (opnieuw door de community). Hierdoor beschikt je steeds over een up-to-date GPS die volledig gratis is.

Vermijd flitsboetes met WAZE

Ik moet toegeven dat ik waarschijnlijk al enkele filtsboetes heb vermeden door WAZE te gebruiken. Je kan, naast de ongevallen & files, ook (mobiele) filtsers aanduiden. Hierdoor krijgen andere Wazers een melding van de flitser.

Hoe meer mensen WAZE dus gebruiken, hoe beter voor iedereen (ook voor mij J). Dus downloadt nu vliegenvlug de WAZE app. Android & iOs

Allemaal om punten te verzamelen

De ontwikkelaars van WAZE hebben ook een gamification element in de applicatie gestoken. Zo word je beloond om meldingen toe te voegen. Je kan zo punten verdienen en stijgen in de ranking. Wekelijks krijg je ook een update met hoeveel andere Wazers je hebt geholpen.

Verbetering van Google Maps

WAZE werd in 2013 overkocht door Google. De zoekgigant kan op die manier haar eigen kaarten up-to-date houden. De grote community achter WAZE brengt dagelijks wijzigingen aan voor de kaarten in WAZE.

Google maakt hier met plezier gebruik van om Google Maps ook bij te werken.

Andere berichten

iPhone (iOS) of Android kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Verschillende merken, verschillende kenmerken & verschillende besturingssystemen zoals iOS (iPhone) of Android. We zetten even de verschillen op een rijtje zodat jij eenvoudig kunt vergelijken & beslissen. iPhone (iOS) of Android Waarom iPhone kiezen? iPhone is een product van Apple en bouwt al jaar & dag degelijke producten zoals de Macbook, iPhone, iPad, … Ze zetten zeer sterk in

Beste Wifi speakers – Sonos One vs Harman Kardon Citation 100 MKII

Onze radio is aan vervanging toe. En anno 2021 is een normale FM radio niet meer modern. Een draadloze WiFi speaker zoals de Sonos One of Harmon Kardon Citation 100 MKII zijn zeer goeie speakers. Maar welke is nu de beste? Wat zijn WiFi Speakers? WiFi Speakers zijn speakers die je verbind met je WiFi netwerk. Via je smartphone bepaal je welke muziekdienst wordt gebruikt. Denk maar aan Spotify, Google Music, Youtube Music, … Maar ook normale radiostations zoals MNM,

Goedkoopste producten van Bol.com – gratis verzending

Wil je genieten van gratis verzending bij Bol.com maar heb je enkele centen te kort op je aankoopbedrag? We hebben hieronder de goedkoopste producten op Bol.com voor je verzameld & enkele andere manieren om te profiteren van gratis verzending. Goedkoopste producten op Bol.com De goedkoopste producten bij Bol.com starten vanaf 0,01 euro. Heb jij zelf enkele centjes te kort om te profiteren van gratis verzending? Ontdek de goedkoopste producten hieronder & betaal nooit geen verzendingskosten meer. Gratis verzending bij Bol.com