Vermijd files & boetes dankzij WAZE – mijn ervaring

waze-beste-navigatie

WAZE is een applicatie die iedereen zou moeten gebruiken. Iedereen die met de auto rijdt toch. Ik heb het al aan veel mensen verteld en zal dit ook blijven doen. Nu ook via Nextle. De ideale eerste post op deze blog.

Herinner je nog de periode toen je een GPS-toestel moest kopen om je snel van punt A naar B te laten gidsen? Een TomTom of Garmin? Maar toen je het toestel kocht, wist je eigenlijk al dat de gegevens op het toestel verouderd waren?

Bij sommige toestellen kreeg je nog 1 of meerdere updates voor het eerste jaar. Maar daarna was het zo’n 60 à 100 euro voor een nieuwe update. Herinner je nog die tijd?

Gelukkig is er nu al enkele jaren een veel beter alternatief. WAZE, de gratis navigatie app met een grote community erachter.

Wat is WAZE?

Voor diegene die WAZE nog niet kennen, een korte introductie. WAZE is één van de beste navigatie apps die er op de markt zijn. De gratis app wordt door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd gebruikt.

Je wordt via WAZE moeiteloos naar je eindbestemming geloodst en dit in de snelste tijd of de kortste weg. Daarnaast houdt WAZE ook real-time ook rekening met files, ongevallen, wegenwerken, … Dankzij een grote community van Wazers (gebruikers) werd de app een gigantisch succes.

Wazers kunnen eenvoudig gevaarlijke situaties, files, ongevallen, wegomleidingen, … aanduiden in de app. Gebruikers die kort nadien op dezelfde plaats/route komen krijgen een melding en hun route wordt eventueel aangepast (als dit interessanter zou zijn).

Dankzij WAZE kan je dus op een eenvoudige manier files, ongevallen, … omzeilen die op je route zijn of zouden komen. Een ritje naar Antwerpen of Brussel wordt direct een stuk eenvoudiger (en met minder frustraties). Maar files volledig vermijden is jammer genoeg niet mogelijk.

Daarnaast worden nieuwe straten, aangepaste verkeersituaties meestal binnen de 24uur aangepast in de app (opnieuw door de community). Hierdoor beschikt je steeds over een up-to-date GPS die volledig gratis is.

Vermijd flitsboetes met WAZE

Ik moet toegeven dat ik waarschijnlijk al enkele filtsboetes heb vermeden door WAZE te gebruiken. Je kan, naast de ongevallen & files, ook (mobiele) filtsers aanduiden. Hierdoor krijgen andere Wazers een melding van de flitser.

Hoe meer mensen WAZE dus gebruiken, hoe beter voor iedereen (ook voor mij J). Dus downloadt nu vliegenvlug de WAZE app. Android & iOs

Allemaal om punten te verzamelen

De ontwikkelaars van WAZE hebben ook een gamification element in de applicatie gestoken. Zo word je beloond om meldingen toe te voegen. Je kan zo punten verdienen en stijgen in de ranking. Wekelijks krijg je ook een update met hoeveel andere Wazers je hebt geholpen.

Verbetering van Google Maps

WAZE werd in 2013 overkocht door Google. De zoekgigant kan op die manier haar eigen kaarten up-to-date houden. De grote community achter WAZE brengt dagelijks wijzigingen aan voor de kaarten in WAZE.

Google maakt hier met plezier gebruik van om Google Maps ook bij te werken.

Andere berichten

Ideale WiFi snelheid voor home office

Na de eerste lockdown door het corona virus hebben duizenden mensen thuiswerken leren ontdekken. Voor velen zal het een blijvend gegeven blijven. Het instellen van een degelijke home office zal dus zeker op de planning staan. Het onderdeel van je home office moet je degelijke WiFi verbinding zijn. Thuis werken staat voor velen ook gelijk aan video meetings, VoIP (Voice Over IP) bellen met collega’s. Maar wat is de ideale WiFi verbinding voor je home office? Test je WiFi verbinding

Beste deurbel met camera: Google Nest, Ring of Eufy?

De gewone deurbel waarbij je buiten op een knop duwt en binnen een geluid hoort afgaan is niet meer van deze tijd. Vandaag moet je deurbel over meer toeters & bellen beschikken. Meer en meer mensen kiezen voor een deurbel met camera. Ook wij wilden een kleine investering doen in een slimme deurbel. Even Googlen bracht ons al snel enkele merken: Google Nest Hello Ring Eufy by Anker Niko Bticino Betaalbare deurbel met camera Wij waren op zoek naar een

Beste Online marketing boeken – boekentips

Regelmatig worden er nieuwe online marketing boeken gelanceerd. Ze allemaal lezen zal niet lukken & is ook niet nodig. Je kiest dan beter de beste marketing boeken om zo je kennis over digitale marketing bij te schaven. Hieronder de lijst van must read online marketing boeken. De boeken hebben we zelf gelezen of beluisterend (lang leve audioboeken). Beste boeken over SEO SEO of Zoekmachine Optimalisatie is een continue proces om de vindbaarheid van je website bij zoekmachines te verhogen. Krachtige