De beste WordPress SEO plugins die je moet gebruiken

beste-seo-pluings-wordpress

WordPress, het meest gebruikte CMS ter wereld en volgens mij ook het meest gebruiksvriendelijke CMS ter wereld, biedt heel wat mogelijkheden om goed te optimaliseren voor zoekmachines, SEO dus.

Van bij de basis installatie is WordPress al redelijk geoptimaliseerd voor o.a. Google en Bing. Maar je hebt nog enkele plugins nodig om van je website een echt geoptimaliseerde website te maken. Doordat WordPress een open-source CMS is, kan iedereen eigen plugins maken en publiceren. Maar te veel plugins zorgt er ook voor dat de laadtijd van je website eronder gaat lijden. Dus probeer het aantal plugins te beperken tot het absolute minimum.

Maar wat zijn nu de beste SEO plugins voor je WordPress website om je site beter te laten scoren?

Voordat ik een omlijsting geef, wil ik toch nog even meegeven dat WordPress en de plugins er op zichzelf niet voor gaan zorgen dat je de eerste plaats in Google gaat innemen. Er zijn nog andere factoren die geoptimaliseerd moeten zijn.

De juiste relevante content

Content was King, content is King en content blijft meer dan ooit king. Een website zonder content kan niet ranken. Maar niet elke content zal ranken.

Zorg ervoor content die bij je doelgroep hoort, die een oplossing biedt, je bezoekers helpt met het oplossen van hun probleem.

Stel de juiste vragen en beantwoord deze dan ook. Maar overdrijf niet met je teksten vol te duwen met keywords.

Hosting is belangrijk

Naast content is een degelijke/goede hosting van ernorm belang. De laadtijd van je webpagina wordt voor een groot deel bepaald door je hosting.

Wil je een goede ranking betalen? Kies dan voor een degelijke hostingpartner.

De beste WordPress SEO plugins

Yoast SEO

Eén van de must have plugins is Yoast SEO. Dankzij deze gratis plugin heb je heel wat mogelijkheden om je website te gaan optimaliseren. Enkele essentiële zaken die mogelijk zijn dankzij Yoast

  • Meta titel en omschrijving ingeven
  • Google XML sitemap gebruiken
  • Kwaliteit van je teksten analyseren (al mag je je hierop niet blind staren)

WP smush

Afbeeldingen kunnen de laadtijd van je website enorm vertragen. Dankzij WP smush worden je afbeeldingen geoptimaliseerd.

Pro tip: upload eerst je afbeeldingen op Tinypng.com om je afbeeldingen al te verkleinen. En upload ze daarna pas op je website.

Een degelijke caching plugin

Een caching plugin zorgt er voor dat bepaalde essentiële bestanden om je website weer te geven of voor bepaalde functies worden verkleind. Daarnaast worden die bestanden ook nog eens aangepast voor een betere laadtijd.

Pro tip: na het installeren van een caching plugin, of het aanpassen van de instellingen, controleer je best even je website. Sommige aanpassingen kunnen je website kapot maken.

Cloudflare

Cloudflare wordt door veel webmasters gebruikt om hun website sneller te laden laden. Daarnaast zorgt Cloudflare ook voor extra beveiliging. De tool fungeert daarnaast ook als een CDN (content delivery netwerk) om je bestanden sneller weer te geven. Het grote voordeel van Cloudflare is dat het gratis is!

Vergeet geen SEO vriendelijk thema

Je mag nog zoveel plugins gebruiken (liefst eigenlijk zo weinig mogelijk) maar een belangrijk aspect voor de toegankelijkheid van je website is je thema. Er zijn honderd duizenden thema’s te vinden voor WordPress. Zowel gratis als betalend! Maar zorg er wel voor dat je een SEO vriendelijk thema gebruikt. Een licht thema (niet qua kleur maar qua laadtijd) :-).

Andere berichten

iPhone (iOS) of Android kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Verschillende merken, verschillende kenmerken & verschillende besturingssystemen zoals iOS (iPhone) of Android. We zetten even de verschillen op een rijtje zodat jij eenvoudig kunt vergelijken & beslissen. iPhone (iOS) of Android Waarom iPhone kiezen? iPhone is een product van Apple en bouwt al jaar & dag degelijke producten zoals de Macbook, iPhone, iPad, … Ze zetten zeer sterk in

Beste Wifi speakers – Sonos One vs Harman Kardon Citation 100 MKII

Onze radio is aan vervanging toe. En anno 2021 is een normale FM radio niet meer modern. Een draadloze WiFi speaker zoals de Sonos One of Harmon Kardon Citation 100 MKII zijn zeer goeie speakers. Maar welke is nu de beste? Wat zijn WiFi Speakers? WiFi Speakers zijn speakers die je verbind met je WiFi netwerk. Via je smartphone bepaal je welke muziekdienst wordt gebruikt. Denk maar aan Spotify, Google Music, Youtube Music, … Maar ook normale radiostations zoals MNM,

Goedkoopste producten van Bol.com – gratis verzending

Wil je genieten van gratis verzending bij Bol.com maar heb je enkele centen te kort op je aankoopbedrag? We hebben hieronder de goedkoopste producten op Bol.com voor je verzameld & enkele andere manieren om te profiteren van gratis verzending. Goedkoopste producten op Bol.com De goedkoopste producten bij Bol.com starten vanaf 0,01 euro. Heb jij zelf enkele centjes te kort om te profiteren van gratis verzending? Ontdek de goedkoopste producten hieronder & betaal nooit geen verzendingskosten meer. Gratis verzending bij Bol.com