JBL Free X – mijn ervaring en review

JBL Free X – mijn ervaring en review

Recentelijk heb ik ontdekt dat ik een JBL fanboy ben. Initieel gestart met de JBL 500BT, een draadloze hoofdtelefoon met uitzonderlijke geluidskwaliteit. Daarna volgde de JBL Flipit 4 (als draadloze speaker) en nu de JBL Free X (een cadeautje).

JBL Free X – wat is het?

De JBL Free X zijn draadloze bluetooth oortjes waarmee je echt 100% vrij kunt bewegen zonder last te hebben van draden.

De In-ear oortjes verbinden feilloos met je telefoon of computer waardoor je in geen tijd kunt genieten van wat je ook wilt luisteren.

Persoonlijk maak ik voornamelijk gebruik van de oortjes om naar podcasts of audioboeken te luisteren. En tijdens de werkdag ook af en toe naar muziek.

Pluspunten van de JBL Free X

De JBL Free X heeft heel wat voordelen of pluspunten waardoor ik deze persoonlijk zeker zou aanraden

Degelijke geluidskwaliteit: dit apparaat brengt net zoals de JBL Flip 4 en 50BT een mooi en helder geluid voort

Inears maar toch niet volledig noice cancelling: wat ik een voordeel vindt aan deze In-ear oortjes is dat je toch nog wat omgevingsgeluid opvangt. Ideaal om te sporten.

Lange batterijduur: opgeladen oortjes hebben een luistertijd van zo’n 4uur. De opbergcase (en tevens ook hun oplaadstation) heeft ook een eigen batterij waarmee je de oortjes verschillende keren kunt opladen

Blijven goed zitten (zelfs bij het sporten) – één van de manieren waarvoor ik de JBL Free X gebruik is om te sporten. En dan voornamelijk om te gaan lopen. Dankzij een rubberen case (meegeleverd) blijven de oortjes perfect zitten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze zult verliezen tijdens het sporten. Mijn vorige sportoortjes bleven

Negatieve punten van de JBL Free X

Eigenlijk heb ik maar 1 echr negatief punt over de JBL Free X.

Niet ideaal om te bellen – hoewel er een microfoon voorzien is in het rechteroortje, is het toch niet zo ideaal om ermee te bellen. Voornamelijk de persoon aan de andere kant van de lijn zal wat moeite hebben om je te verstaan.

Een ander puntje van kritiek, maar dat heb ik eigenlijk met alle oortjes al gehad. Als je ze een lange tijd in hebt, en dan spreek ik over enkele uren, dan kunnen ze wat ongemakkelijk zitten.

Conclusie JBL Free X

De draadloze bluetooth oortjes JBL Free X is zeker een aanrader. De lange batterijduur, het goed blijven zitten en het hebben een goede geluidskwaliteit maken dit voor mij de ideale oortjes. Zeker een aanrader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *