Schiet Too Good to Go haar doel voorbij? (Opinie)

Schiet Too Good to Go haar doel voorbij? (Opinie)

Na enkele ‘bestellingen’ via de app Too Good to Go heb ik toch mijn bedenkingen. Gaan we hiermee het verspillen van voedsel en de afvalberg verminderen. Of proberen lokale handelaars / restauranten extra verkopen mee te pikken via het succes of populariteit van de app?

Too Good to Go – wat is het?

Too Good to Go is een internationale organisatie die zich inzet tegen de voedselverspilling. Elke dag wordt er namelijk tonnen voedsel zomaar in de vuilnisbak gegooid. Voedsel die eigenlijk nog niet slecht is.

Handelaars, supermarkten of restaurants kunnen zich aansluiten bij Too Good to Go. Als ze dan producten hebben die overdatum zouden gaan, kunnen ze die aanbieden via de TGTG app.

Geïnteresseerden kunnen, normaal tegen een fractie van de normale prijs, die producten kopen en de dag zelf nog gaan afhalen, consumeren of invriezen.

Too Good to Go – mijn ervaring

Nieuwsgierig zoals ik ben, wou ik graag eens Too Good to Go uitproberen. Ik deed de test bij de supermarkt Carrefour, een lokale specialiteitenzaak in alles met olijfolie en tapas & een Italiaans restaurant.

Bij de Carrefour kreeg ik een mooi gevulde (papieren) zak met producten die effectief diezelfde dag nog zouden vervallen. De zak was o.a gevuld met een zak sandwiches, verpakt vlees, wolkgroentjes, yoghurt, …

Bij de specialiteitenzaak kon ik kiezen tussen een speciale olijfolie (die nog enkele maanden goed was) of 3 potjes confituur (ook nog enkele maanden goed).

Bij het Italiaans restaurant kregen we een pastabox met een dagverse saus en pasta.

Schiet Too Good to Go haar doel voorbij?

De ervaring en zak van de supermarkt pastte volledig bij het concept van Too Good to Go. Producten die overdatum gaan toch nog verkopen om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Bij de twee andere had ik eerder het gevoel dat ze gewoon via Too Good to Go nieuwe klanten probeerden te krijgen. Hier ging hier minder of helemaal niet meer om minder voedsel te verspillen, maar eerder om meer klanten en verkopen te krijgen.

Bij de laatste twee schiet Too Good to Go haar doel eigenlijk een beetje voorbij. Natuurlijk ga je er altijd hebben die een bepaald systeem (mis)bruiken.

Ik ga in de toekomst alvast nog de handige TGTG app gebruiken. Maar dan voornamelijk bij supermarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *