Schiet Too Good to Go haar doel voorbij? (Opinie)

Na enkele ‘bestellingen’ via de app Too Good to Go heb ik toch mijn bedenkingen. Gaan we hiermee het verspillen van voedsel en de afvalberg verminderen. Of proberen lokale handelaars / restauranten extra verkopen mee te pikken via het succes of populariteit van de app?

Too Good to Go – wat is het?

Too Good to Go is een internationale organisatie die zich inzet tegen de voedselverspilling. Elke dag wordt er namelijk tonnen voedsel zomaar in de vuilnisbak gegooid. Voedsel die eigenlijk nog niet slecht is.

Handelaars, supermarkten of restaurants kunnen zich aansluiten bij Too Good to Go. Als ze dan producten hebben die overdatum zouden gaan, kunnen ze die aanbieden via de TGTG app.

Geïnteresseerden kunnen, normaal tegen een fractie van de normale prijs, die producten kopen en de dag zelf nog gaan afhalen, consumeren of invriezen.

Too Good to Go – mijn ervaring

Nieuwsgierig zoals ik ben, wou ik graag eens Too Good to Go uitproberen. Ik deed de test bij de supermarkt Carrefour, een lokale specialiteitenzaak in alles met olijfolie en tapas & een Italiaans restaurant.

Bij de Carrefour kreeg ik een mooi gevulde (papieren) zak met producten die effectief diezelfde dag nog zouden vervallen. De zak was o.a gevuld met een zak sandwiches, verpakt vlees, wolkgroentjes, yoghurt, …

Bij de specialiteitenzaak kon ik kiezen tussen een speciale olijfolie (die nog enkele maanden goed was) of 3 potjes confituur (ook nog enkele maanden goed).

Bij het Italiaans restaurant kregen we een pastabox met een dagverse saus en pasta.

Schiet Too Good to Go haar doel voorbij?

De ervaring en zak van de supermarkt pastte volledig bij het concept van Too Good to Go. Producten die overdatum gaan toch nog verkopen om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Bij de twee andere had ik eerder het gevoel dat ze gewoon via Too Good to Go nieuwe klanten probeerden te krijgen. Hier ging hier minder of helemaal niet meer om minder voedsel te verspillen, maar eerder om meer klanten en verkopen te krijgen.

Bij de laatste twee schiet Too Good to Go haar doel eigenlijk een beetje voorbij. Natuurlijk ga je er altijd hebben die een bepaald systeem (mis)bruiken.

Ik ga in de toekomst alvast nog de handige TGTG app gebruiken. Maar dan voornamelijk bij supermarkten.

Andere berichten

iPhone (iOS) of Android kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Verschillende merken, verschillende kenmerken & verschillende besturingssystemen zoals iOS (iPhone) of Android. We zetten even de verschillen op een rijtje zodat jij eenvoudig kunt vergelijken & beslissen. iPhone (iOS) of Android Waarom iPhone kiezen? iPhone is een product van Apple en bouwt al jaar & dag degelijke producten zoals de Macbook, iPhone, iPad, … Ze zetten zeer sterk in

Beste Wifi speakers – Sonos One vs Harman Kardon Citation 100 MKII

Onze radio is aan vervanging toe. En anno 2021 is een normale FM radio niet meer modern. Een draadloze WiFi speaker zoals de Sonos One of Harmon Kardon Citation 100 MKII zijn zeer goeie speakers. Maar welke is nu de beste? Wat zijn WiFi Speakers? WiFi Speakers zijn speakers die je verbind met je WiFi netwerk. Via je smartphone bepaal je welke muziekdienst wordt gebruikt. Denk maar aan Spotify, Google Music, Youtube Music, … Maar ook normale radiostations zoals MNM,

Goedkoopste producten van Bol.com – gratis verzending

Wil je genieten van gratis verzending bij Bol.com maar heb je enkele centen te kort op je aankoopbedrag? We hebben hieronder de goedkoopste producten op Bol.com voor je verzameld & enkele andere manieren om te profiteren van gratis verzending. Goedkoopste producten op Bol.com De goedkoopste producten bij Bol.com starten vanaf 0,01 euro. Heb jij zelf enkele centjes te kort om te profiteren van gratis verzending? Ontdek de goedkoopste producten hieronder & betaal nooit geen verzendingskosten meer. Gratis verzending bij Bol.com