Tips en tools om thuis te werken

Nu heel de wereld thuis getroffen wordt door het covid-19 virus / coronavirus, moest iedereen zich in een snel tempo aanpassen. Waar thuiswerken voorheen geen optie was of niet besproken kon worden met de werkgever, is het nu een verplichting voor diegenen die thuis kunnen werken.

Maar van de ene dag op de andere overschakelen op thuiswerken is niet zo vanzelfsprekend. Ook in mijn werksituatie was thuiswerken eerder een uitzondering.

Hieronder enkele tips & tools om goed thuis te kunnen werken

Enkele handige tips:

 • Bereid jezelf voor om te “gaan” werken.
  Behoud je routine zoals een normale werkdag (aankleden, wassen, douchen, …). Zo verplicht je je lichaam om in werkmodus over te schakelen.
 • Maak een werkruimte
  Als het kan, creƫer voor jezelf een aparte werkplek. Zo voelt het ook aan om naar je werk te gaan. Moet je tussendoor wat huishoudelijke taken doen, dan moet je die kamer ook verlaten.
 • Maak afspraken met je huisgenoten
  Ben je niet alleen aan het thuiswerken? Maak dan afspraken met je huisgenoten. Zeker over de werktijden die je gaat hanteren, maar eventueel ook wanneer er conf calls worden ingepland.
 • Maak afspraken met je collega’s & werkgever
  Heb je je collega’s nodig? Verwacht je werkgever dat je op bepaalde momenten bereikbaar bent? Maak afspraken zodat iedereen weet wanneer ze je kunnen contacteren & omgekeerd.

Handige tools om thuis te werken

Thuis werken betekent ook meer communiceren met je collega’s & zaken opvolgen waar iedereen zicht op heeft. Enkele handige tools zijn:

 • Asana
 • Microsoft teams
 • Zoom

Investeer in hardware

 • Investeer in een degelijke bureaustoel
 • Denk aan ergonomie
 • Een portable extra scherm

Stay safe!

Andere berichten

iPhone (iOS) of Android kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Verschillende merken, verschillende kenmerken & verschillende besturingssystemen zoals iOS (iPhone) of Android. We zetten even de verschillen op een rijtje zodat jij eenvoudig kunt vergelijken & beslissen. iPhone (iOS) of Android Waarom iPhone kiezen? iPhone is een product van Apple en bouwt al jaar & dag degelijke producten zoals de Macbook, iPhone, iPad, … Ze zetten zeer sterk in

Beste Wifi speakers – Sonos One vs Harman Kardon Citation 100 MKII

Onze radio is aan vervanging toe. En anno 2021 is een normale FM radio niet meer modern. Een draadloze WiFi speaker zoals de Sonos One of Harmon Kardon Citation 100 MKII zijn zeer goeie speakers. Maar welke is nu de beste? Wat zijn WiFi Speakers? WiFi Speakers zijn speakers die je verbind met je WiFi netwerk. Via je smartphone bepaal je welke muziekdienst wordt gebruikt. Denk maar aan Spotify, Google Music, Youtube Music, … Maar ook normale radiostations zoals MNM,

Goedkoopste producten van Bol.com – gratis verzending

Wil je genieten van gratis verzending bij Bol.com maar heb je enkele centen te kort op je aankoopbedrag? We hebben hieronder de goedkoopste producten op Bol.com voor je verzameld & enkele andere manieren om te profiteren van gratis verzending. Goedkoopste producten op Bol.com De goedkoopste producten bij Bol.com starten vanaf 0,01 euro. Heb jij zelf enkele centjes te kort om te profiteren van gratis verzending? Ontdek de goedkoopste producten hieronder & betaal nooit geen verzendingskosten meer. Gratis verzending bij Bol.com