Tips en tools om thuis te werken

Nu heel de wereld thuis getroffen wordt door het covid-19 virus / coronavirus, moest iedereen zich in een snel tempo aanpassen. Waar thuiswerken voorheen geen optie was of niet besproken kon worden met de werkgever, is het nu een verplichting voor diegenen die thuis kunnen werken.

Maar van de ene dag op de andere overschakelen op thuiswerken is niet zo vanzelfsprekend. Ook in mijn werksituatie was thuiswerken eerder een uitzondering.

Hieronder enkele tips & tools om goed thuis te kunnen werken

Enkele handige tips:

 • Bereid jezelf voor om te “gaan” werken.
  Behoud je routine zoals een normale werkdag (aankleden, wassen, douchen, …). Zo verplicht je je lichaam om in werkmodus over te schakelen.
 • Maak een werkruimte
  Als het kan, creƫer voor jezelf een aparte werkplek. Zo voelt het ook aan om naar je werk te gaan. Moet je tussendoor wat huishoudelijke taken doen, dan moet je die kamer ook verlaten.
 • Maak afspraken met je huisgenoten
  Ben je niet alleen aan het thuiswerken? Maak dan afspraken met je huisgenoten. Zeker over de werktijden die je gaat hanteren, maar eventueel ook wanneer er conf calls worden ingepland.
 • Maak afspraken met je collega’s & werkgever
  Heb je je collega’s nodig? Verwacht je werkgever dat je op bepaalde momenten bereikbaar bent? Maak afspraken zodat iedereen weet wanneer ze je kunnen contacteren & omgekeerd.

Handige tools om thuis te werken

Thuis werken betekent ook meer communiceren met je collega’s & zaken opvolgen waar iedereen zicht op heeft. Enkele handige tools zijn:

 • Asana
 • Microsoft teams
 • Zoom

Investeer in hardware

 • Investeer in een degelijke bureaustoel
 • Denk aan ergonomie
 • Een portable extra scherm

Stay safe!

Andere berichten

Ideale WiFi snelheid voor home office

Na de eerste lockdown door het corona virus hebben duizenden mensen thuiswerken leren ontdekken. Voor velen zal het een blijvend gegeven blijven. Het instellen van een degelijke home office zal dus zeker op de planning staan. Het onderdeel van je home office moet je degelijke WiFi verbinding zijn. Thuis werken staat voor velen ook gelijk aan video meetings, VoIP (Voice Over IP) bellen met collega’s. Maar wat is de ideale WiFi verbinding voor je home office? Test je WiFi verbinding

Beste deurbel met camera: Google Nest, Ring of Eufy?

De gewone deurbel waarbij je buiten op een knop duwt en binnen een geluid hoort afgaan is niet meer van deze tijd. Vandaag moet je deurbel over meer toeters & bellen beschikken. Meer en meer mensen kiezen voor een deurbel met camera. Ook wij wilden een kleine investering doen in een slimme deurbel. Even Googlen bracht ons al snel enkele merken: Google Nest Hello Ring Eufy by Anker Niko Bticino Betaalbare deurbel met camera Wij waren op zoek naar een

Beste Online marketing boeken – boekentips

Regelmatig worden er nieuwe online marketing boeken gelanceerd. Ze allemaal lezen zal niet lukken & is ook niet nodig. Je kiest dan beter de beste marketing boeken om zo je kennis over digitale marketing bij te schaven. Hieronder de lijst van must read online marketing boeken. De boeken hebben we zelf gelezen of beluisterend (lang leve audioboeken). Beste boeken over SEO SEO of Zoekmachine Optimalisatie is een continue proces om de vindbaarheid van je website bij zoekmachines te verhogen. Krachtige