Waar moet je aan denken bij de voorlopige oplevering?

Bij nieuwbouw woningen of appartementen is er altijd een moment van oplevering. Dat is het moment waarbij alle werken (normaal) klaar zijn. Ook het moment waarop jij de sleutel krijgt en effectief eigenaar wordt van het pand. Dat moment is zeer belangrijk en neem je best ook serieus.

Zichtbare problemen die op dat moment niet gemeld of opgeschreven worden, kunnen achteraf niet meer verhaald worden op de bouwfirma.

Onzichtbare gebreken en constructie fouten wel nog.

2 soorten oplevering

Er zijn 2 opleveringen: voorlopige oplevering en definitieve oplevering.

Voorlopige oplevering

De voorlopige oplevering is het moment waarop jij de sleutel krijgt. Maar ook het cruciale moment om alle problemen en gebreken te melden.

Tijdens de voorlopige oplevering zijn zowel de bouwfirma als de architect aanwezig. Zij zullen een verslag opmaken van alle gemelde gebreken en een termijn bepalen wanneer ze opgelost moeten worden.

Definitieve oplevering

De definitieve oplevering valt minstens 1 jaar na de voorlopige oplevering. Dit is dan ook de einddatum waarop alle gemelde gebreken moeten opgelost zijn.

Voorlopige oplevering: het moment om echt kritisch te zijn

Een nieuwbouw huis of appartement kost heel wat geld. Je wilt daarom ook dat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Jammer genoeg is dat in de praktijk vaak anders.

Maar als jij bepaalde zichtbare gebreken niet meldt tijdens de voorlopige oplevering, dan kan je achteraf niet meer bij de bouwfirma terecht om het op te lossen.

Daarom enkele tips waar je moet aan denken voor en tijdens de voorlopige oplevering.

Probeer op voorhand toegang te krijgen

Op het moment van de voorlopige oplevering heb je nauwelijks de tijd om alles in detail te gaan bekijken. En is de kans zeer groot dat je details over het hoofd zult zien.

Als je voor de voorlopige oplevering tijdelijk toegang krijgt tot de woning, dan kan je meer in detail de dingen gaan controleren.

Neem enkele vrienden/kennissen mee met kennis van zaken

Gebruik een checklist

Wees erg kritisch

Andere berichten

iPhone (iOS) of Android kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Verschillende merken, verschillende kenmerken & verschillende besturingssystemen zoals iOS (iPhone) of Android. We zetten even de verschillen op een rijtje zodat jij eenvoudig kunt vergelijken & beslissen. iPhone (iOS) of Android Waarom iPhone kiezen? iPhone is een product van Apple en bouwt al jaar & dag degelijke producten zoals de Macbook, iPhone, iPad, … Ze zetten zeer sterk in

Beste Wifi speakers – Sonos One vs Harman Kardon Citation 100 MKII

Onze radio is aan vervanging toe. En anno 2021 is een normale FM radio niet meer modern. Een draadloze WiFi speaker zoals de Sonos One of Harmon Kardon Citation 100 MKII zijn zeer goeie speakers. Maar welke is nu de beste? Wat zijn WiFi Speakers? WiFi Speakers zijn speakers die je verbind met je WiFi netwerk. Via je smartphone bepaal je welke muziekdienst wordt gebruikt. Denk maar aan Spotify, Google Music, Youtube Music, … Maar ook normale radiostations zoals MNM,

Goedkoopste producten van Bol.com – gratis verzending

Wil je genieten van gratis verzending bij Bol.com maar heb je enkele centen te kort op je aankoopbedrag? We hebben hieronder de goedkoopste producten op Bol.com voor je verzameld & enkele andere manieren om te profiteren van gratis verzending. Goedkoopste producten op Bol.com De goedkoopste producten bij Bol.com starten vanaf 0,01 euro. Heb jij zelf enkele centjes te kort om te profiteren van gratis verzending? Ontdek de goedkoopste producten hieronder & betaal nooit geen verzendingskosten meer. Gratis verzending bij Bol.com