Waar moet je aan denken bij de voorlopige oplevering?

Bij nieuwbouw woningen of appartementen is er altijd een moment van oplevering. Dat is het moment waarbij alle werken (normaal) klaar zijn. Ook het moment waarop jij de sleutel krijgt en effectief eigenaar wordt van het pand. Dat moment is zeer belangrijk en neem je best ook serieus.

Zichtbare problemen die op dat moment niet gemeld of opgeschreven worden, kunnen achteraf niet meer verhaald worden op de bouwfirma.

Onzichtbare gebreken en constructie fouten wel nog.

2 soorten oplevering

Er zijn 2 opleveringen: voorlopige oplevering en definitieve oplevering.

Voorlopige oplevering

De voorlopige oplevering is het moment waarop jij de sleutel krijgt. Maar ook het cruciale moment om alle problemen en gebreken te melden.

Tijdens de voorlopige oplevering zijn zowel de bouwfirma als de architect aanwezig. Zij zullen een verslag opmaken van alle gemelde gebreken en een termijn bepalen wanneer ze opgelost moeten worden.

Definitieve oplevering

De definitieve oplevering valt minstens 1 jaar na de voorlopige oplevering. Dit is dan ook de einddatum waarop alle gemelde gebreken moeten opgelost zijn.

Voorlopige oplevering: het moment om echt kritisch te zijn

Een nieuwbouw huis of appartement kost heel wat geld. Je wilt daarom ook dat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Jammer genoeg is dat in de praktijk vaak anders.

Maar als jij bepaalde zichtbare gebreken niet meldt tijdens de voorlopige oplevering, dan kan je achteraf niet meer bij de bouwfirma terecht om het op te lossen.

Daarom enkele tips waar je moet aan denken voor en tijdens de voorlopige oplevering.

Probeer op voorhand toegang te krijgen

Op het moment van de voorlopige oplevering heb je nauwelijks de tijd om alles in detail te gaan bekijken. En is de kans zeer groot dat je details over het hoofd zult zien.

Als je voor de voorlopige oplevering tijdelijk toegang krijgt tot de woning, dan kan je meer in detail de dingen gaan controleren.

Neem enkele vrienden/kennissen mee met kennis van zaken

Gebruik een checklist

Wees erg kritisch

Andere berichten

Ideale WiFi snelheid voor home office

Na de eerste lockdown door het corona virus hebben duizenden mensen thuiswerken leren ontdekken. Voor velen zal het een blijvend gegeven blijven. Het instellen van een degelijke home office zal dus zeker op de planning staan. Het onderdeel van je home office moet je degelijke WiFi verbinding zijn. Thuis werken staat voor velen ook gelijk aan video meetings, VoIP (Voice Over IP) bellen met collega’s. Maar wat is de ideale WiFi verbinding voor je home office? Test je WiFi verbinding

Beste deurbel met camera: Google Nest, Ring of Eufy?

De gewone deurbel waarbij je buiten op een knop duwt en binnen een geluid hoort afgaan is niet meer van deze tijd. Vandaag moet je deurbel over meer toeters & bellen beschikken. Meer en meer mensen kiezen voor een deurbel met camera. Ook wij wilden een kleine investering doen in een slimme deurbel. Even Googlen bracht ons al snel enkele merken: Google Nest Hello Ring Eufy by Anker Niko Bticino Betaalbare deurbel met camera Wij waren op zoek naar een

Beste Online marketing boeken – boekentips

Regelmatig worden er nieuwe online marketing boeken gelanceerd. Ze allemaal lezen zal niet lukken & is ook niet nodig. Je kiest dan beter de beste marketing boeken om zo je kennis over digitale marketing bij te schaven. Hieronder de lijst van must read online marketing boeken. De boeken hebben we zelf gelezen of beluisterend (lang leve audioboeken). Beste boeken over SEO SEO of Zoekmachine Optimalisatie is een continue proces om de vindbaarheid van je website bij zoekmachines te verhogen. Krachtige